Stapelsvintage 2.0

Bijna een jaar ben ik bezig en inmiddels heb ik een nieuwe fase in gang gezet bij de ontwikkeling van mijn bedrijf. Laat ik voorop stellen dat ik toch wel trots ben met wat ik tot nu toe heb bereikt: een super leuke showroom met daarin de vintage items die ik in de afgelopen jaar heb verzameld.

Dan is de volgende stap mensen enthousiast maken voor mijn assortiment en zorgen dat mijn showroom bekend raakt in Kortenhoef en omstreken, en natuurlijk ook in de rest van Nederland.

In juli (pin een pinda daar niet op vast) wil ik online met een webshop. Ik wil unieke voorwerpen aanbieden die een verrijking zijn voor het interieur en als aanvulling dienen op de vintage meubels die ik in mijn showroom aanbied en eveneens online verkoop.

De meeste artikelen kan per post opsturen. De online winkel zal een zo volledig mogelijk overzicht bieden van alles wat ik in mijn showroom zodat mensen uitgenodigd worden eens een kijkje te komen nemen.

Ook ben ik druk bezig om op straat voor meer zichtbaarheid te zorgen. Zo ben ik bezig met een leuk projectje met oude fietsen (daarop moet je het leren), stickers op mijn bedrijfsauto en natuurlijk een bord aan de straat mag ook niet ontbreken.

Ik neem het woord niet graag in mijn mond maar bedrijf ik hier nu marketing?

De Duurzame Draaikast uit Zweden

Op de overloop van mijn bescheiden woning prijkt een draaikast van die bekende Zweedse blauw-gele retailer. Het is een smalle kast met aan de ene kant een spiegel en aan de andere kant handige vakjes en een kastje. Super praktisch.

De kast heb ik al sinds mijn studententijd en heeft dienst gedaan als biervoorraadkast, audiomeubel en garderobekast. Tussentijds heb ik allerlei handige en minder handige elementen ingebouwd. Zoals een lades voor make-up en sieraden.

Omdat de kast zo handig is heb ik hem in de afgelopen tien jaar overal mee naar toe verhuisd. Dat is wonderbaarlijk. De economische leeftijd van het merendeel van het assortiment van de Zweedse meubelboer is, al dan niet bewust, nooit langer dan 5 jaar.

Het nieuwe assortiment moet ook verkocht worden. Het lijkt wel of er in alle meubels een chip zit verwerkt die de boel doet instorten precies 5 jaar na de aankoopdatum.

Dat verhuizen heeft de kast ook geen goed gedaan. Zo heb ik op de planken en spiegel na bijna alles al vervangen. Zo heb ik de wieltjes en de lagers van het draaiplateau vervangen, schroefjes verankerd en in nieuwe schappendragers geinvesteerd. Ik heb zelfs een deel van de spaanplaat dat afgebrokkeld was opnieuw verlijmd. Kunstig en inventief bovendien bracht de lijmdamp me in hogere sferen.

Deze kast zal nooit verkocht worden als vintage. Simpelweg omdat hij de eerstkomende verhuizing niet zal overleven.

Mijn kast is niet gemaakt om duurzaam te zijn. De artikelen in mijn showroom zijn wel zo gemaakt. Zoals mijn dit prachtige  groot metalen dressoir. Duurzaamheid was vroeger volgens mij veel vanzelfsprekender.

Kom gerust een kijkje nemen in mijn showroom of kijk op mijn website hoe het er bij staat en voel de kwaliteit!

Rotan Revival

Misschien ben je er al over gestruikeld in een hippe tent in Amsterdam. Of heeft je buurvrouw haar balkon er al volledig mee gerestyled.

Meubels van of (in versneden vorm pitriet) zijn helemaal terug!

Super duurzaam, super natuurlijk en door verschillende technieken in het vlechtwerk gevarieerd en stijlvol. Rotan komt oa uit Indonesie en  daar komen veel goede dingen vandaan.

Het is prachtig om het eerder genoemde balkon of terras compleet te maken met rotan meubelen.

Een leuke bijzet tafel van pitriet is compact en heel makkelijk toe te passen. Ook binnen zijn er ongekende mogelijkheden.

Okay, je kunt er je kleding aan scheuren als het los zit (ik zal binnenkort wat reparatietips met jullie delen) en het kraakgeluid is ook eigenzinnig. Maar tegelijkertijd voelt dat dan ook weer heerlijk authentiek.

Authentieke vintage rotan meubels zoals stoelen, banken en zelfs bedden heb ik met veel zorg geselecteerd en zijn te bezichtigen in mijn showroom, en zelfs online te bestellen via mijn website

Vintage wandmeubel

Vandaag afgemonteerd voor in mijn showroom (en natuurlijk ter verkoop).  Een wandmeubel met meerdere modules. Die ik had verkregen via een bekende.

Het mooie was dat hij eigenlijk een kast verkocht en ik deze prachtige combinatie er voor een leuke prijs bij kreeg.

Eenmaal uit elkaar gehaald verliest zo’n meubel al snel haar glorie. Stof en de tijd doen de rest.En kom je z’n kast tegen op de rommelzolder dan staan alle elementen her en der verspreid en kan je niet voor de geest halen hoe prachtig en nuttig een wandmeubel combinatie wel niet kan zijn.

De wandmeubels die de tand des tijd hebben overleefd passen perfect in een hedendaags interieur. Ik vind het prachtig om zoiets op te knappen en mijn gedachten te laten gaan over de karakteristieke kenmerken van dit systeem: De houten elementen van teak maar staanders of wandbeugels van staal.

Elk element heeft zijn eigen nut: Schuifdeurtjes, Ladekastjes een combinatie daarvan, planken en zelfs een secretaire element en een eettafel.De jaren 70 ziel in mij plaatst een mooi aquarium op het middelste element en op het rechter element plaats ik een platenspeler. Dat maakt het verhaal compleet.

Kijk hier op mijn website  of ik dit meubel al verkocht heb.

Welkom op mijn blog

Welkom op mijn blog waar ik het wel en wee rond mijn vintage meubel zaak met jullie deel.

Dit blog is de volgende stap in het ontwikkelen van mijn eigen bedrijf: online de wereld laten weten dat ik verdraaid leuke spullen verkoop. Op deze blog zal ik van alles met jullie delen:

Nieuwe aankopen voor de showroom, ik laat mijn gedachten gaan over mijn collectie, ik geef tips over restauratie van meubels en hoe vintage elementen het beste toe te passen zijn in hedendaagse woninginrichting.

Ik hoop vooral in gesprek te gaan met mede liefhebbers van prachtige vintage meubels. Wat leeft er bij de liefhebbers en waar kunnen we elkaar mee helpen.

Mijn collectie is  hier te bewonderen

Veel lees plezier!